Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria, térfogat, felszín, doboz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Mi okozza a gondot ezekben a feladatokban?
0

Például nem értem, hogy a téglalapnál a oldal területe, hogy jön ki.
0

A négyzet alapú doboz esetén az oldalélek a gömbök átmérőjével vethetőek össze, így a négyzet alapéle 4+4=8 cm, a magassága 4 cm. Az alaplap területe így 8*8=64 cm², az oldallapok összterülete 4*(4*8)=128 cm², így a felhasznált papírmennyiség: 128+64=192 cm², erre rájön még a 10%-a.
A másik doboz esetén szintén a gömbök átmérőjéből derülnek ki az élhosszok; a hosszabb alapél 4+4+4+4=16 cm hosszú, a rövidebb oldalél és a magasság 4 cm hosszú, így az alaplap területe 4*16=64 cm², az oldallapok összterülete 2*16*4+2*4*4=128+32=160 cm², így 64+160=224 cm² papírra van szükség, amire még fel kell számolni a 10%-át.
0