Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosság fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A `40 \ Omega`-os ellenálláson átfolyó áram `I=color(red)(U/R=("2,4" \ V)/(40 \ Omega)=60 \ mA)`. Ahhoz, hogy a főág áramerőssége 100 mA legyen, a másik mellékágban `color(red)(40 \ mA)` erősségű áramnak kell folynia. Ezt az áramot is `color(red)("2,4" \ V)` feszültség hajtja át a fogyasztón, így a szükséges ellenállás `color(red)(R=U/I=("2,4" \ V)/( "0,04" \ A)=60 \ Omega)`.
1