Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosság fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
279
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`color(red)("Azért, hogy a 1-1 izzóra kevesebb feszültség jusson, hiszen a soros kapcsolásban a feszültség megoszlik.")`


b.)
`color(red)( "nem")`


c.)
`R_e=65 \ Omega*18=color(red)(1.170 \ Omega)`


d.)
`U=(230 \ V)/18=color(red)("12,7" \ V)`


e.)
`I=U/R=(230 \ V)/(1.170 \ Omega)approxcolor(red)("0,2" \ A)`
1