Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok keverése

Főoldal » Középiskola » Kémia
328
Hány g 20%-os KOH oldatot kell összekevernünk 500g 30%-os KOH oldattal, hogy 25%-os KOH oldatot nyerjünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Így ránézésre ugyanannyi kell a másik oldatból is, legyen egy keverési egyenlet:

`x*20+500*30=(500+x)*25`

`x=(500*(30-25))/(25-20)` = 500 g szükséges a 20%-os oldatból.

Ez persze tömeg% esetén igaz.
2