Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magyarázatot kérnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
308
Itt nem a megoldás lenne a lényeg, azt ugye megtalálom a megoldókulcsban, inkább magyarázatot szeretnék kérni hozzá.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sinx=0,5
Számológépbe beütöd.
x₁=30 fok=π/6
Mivel sinx=sin(180-x), ezért x₂=180-30=150 fok=5·π/6

π=180 fok


sinα=√2/2
Számológépbe beütöd.
x₁=45 fok=π/4
Mivel sinx=sin(180-x), ezért x₂=180-45=135 fok=3·π/4

cosα=0,5
Számológépbe beütöd.
x₁=60 fok=π/3
Mivel cosα=cos(360-α), ezért x₂=360-60=300 fok=5·π/3
1