Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat…

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Egy mértani sorozat első tagja 7. Mennyi a hányados és a hatodik tag, ha a negyedik tag
a) 189
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₁=7
a₄=189=a₁·q³
189=7·q³
27=q³
3=q
a₆=a₁·q⁵=7·3⁵=1701

Hányados 3, hatodik tag 1701.
0