Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat..

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
a) Egy számtani sorozatban a1 = -5, a6 = 5. Szá- mítsd ki d, a25 és S25 értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₁=-5
a₆=5=a₁+5·d
5=-5+5d
10=5d
2=d
a₂₅=a₁+24·d=-5+24·2=43
S₂₅=(-5+43)·25/2=475
0