Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
701
Tekintsük a következő függvényeket: f(x)=2x-3 g(x)=-1/2x+2 határozzuk meg hogy az adott pontok közül melyik illeszkedik f és melyik a g függvényre: A(2;1) B(0;-3) C(-2;3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első koordinátát be kell írnod x helyére, és ha a műveletek elvégzése után a második koordinátát kapod, akkor rajta van, egyébként meg nem-

f(x) = 2x-3
A: 2*2-3=1, az A második koordinátája 1, tehát rajta van
B: 2*0-3=-3, ez is
C: 2*(-2)+3=-1, ez nincs, helyette a (-2;-1) pont van rajta

g(x) = (-1/2)x+2
A: (-1/2)*2+2=1, rajta van
B: (-1/2)*0+2=2, ez nincs rajta, helyette a (0;2) pont van rajta
C: (-1/2)*(-2)+2=3, ez is rajta van
0