Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyílás szöge….

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
Egy egyenes körkúp alkotójának hossza 24 mm, alapkörének átmérője 2 cm. Mekkora a kúp nyílás- szöge? Válaszod fokban, egy tizedesjegyre kerekít- ve add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=24 mm
d=2 cm= 20 mm
r=10 mm
sinβ=10/24 amiből β=24,62⁰
nyílásszög = α = 2·β=2·24,62=49,24⁰ ami kerekítve: 49,2⁰
0