Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

AG testátlo…

Főoldal » Középiskola » Matematika
582
Egy téglatest éleinek hosz- sza 5,18 cm, 3,75 cm és 9,92 cm.
a) Mekkora az AG testátló
és az alaplap síkjának a
szöge (a)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`AB^2 + BC^2 = AC^2`
`AC = sqrt(AB^2 * BC^2) = sqrt(5.18^2 + 3.75^2) = sqrt(26.8324 + 14.0625) = sqrt(40.8949) ~~ 6.3949`

`AC^2 + CG^2 = AG^2`
`AG = sqrt(AC^2 + CG^2) = sqrt(40.8949 + 9.92^2) = sqrt(40.8949 + 98.4064) = sqrt(139.3013) ~~ 11.8026`

`cos(alpha) = AC // AG = 6.3949 // 11.8026 = 0.5418`
`alpha = arccos(0.5418) = color(red)57.1937^@`
0