Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger palástja…

Főoldal » Középiskola » Matematika
562
6.
Egy gömb felszíne 1675,5 m2. Egy egyenes henger magassága egyenlő a gömb átmérőjével, és térfoga- ta egyenlő a gömb térfogatával. Mekkora területű a henger palástja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`F_"gömb" = 4 * r^2 * pi = 1675.5`
`r^2 = 1675.5 // (4 * pi) ~~ 133.3321`
`r_"gömb" = sqrt(133.3321) = 11.5469 m`

`V_"gömb" = 4 * r^3 * pi // 3 = 4 * 11.5469^3 * pi // 3 ~~ 6448.9716 m^3`

`m_"henger" = 11.5469 * 2 = 23.0938 m`
`V_"henger" = r^2 * pi * m = 6448.9716`
`r^2 = 6448.9716 / (pi * 23.0938) ~~ 88.8884`
`r_"henger" = sqrt(88.8884) = 9.4281 m`

`T_"palást" = 2 * r * pi * m = 2 * 9.4281 * pi * 23.0938 ~~ color(red)1368.0421 m^2`
0