Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magassága…

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
5.
Egy 7,2 cm belső átmérőjű, 3,5 deciliteres, henger alakú bögre áll a polcon.
a) Mekkora a bögre (belső) magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V = 3.5 dl = 350 cm^3`
`V = r^2 * pi * m = 3.6^2 * pi * m = 350`

`m = 350 // (3.6^2 * pi) = color(red)8.5963 cm`
0