Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömbgyertya sugara

Főoldal » Középiskola » Matematika
664
4.
Egy 4 cm sugarú és egy 3 cm sugarú gömbgyertyából
egyetlen nagyobb gömbgyertyát öntenek.
a) Mekkora lesz az uj gömbgyertya sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_"nagy" = 4 * r^3 * pi // 3 = 4 * 4^3 * pi // 3 ~~ 268.0826 cm^3`
`V_"kicsi" = 4 * r^3 * pi // 3 = 4 * 3^3 * pi // 3 ~~ 113.0973 cm^3`
`V_"összes" = 268.0826 + 113.0973 = 381.1799 cm^3`

`4 * r^3 * pi // 3 = 381.1799`
`r^3 = 381.1799 * 3 // (4 * pi) ~~ 91`
`r = root(3)(91) = color(red)4.4979cm`
Módosítva: 2 éve
0