Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forgáshenger alakú edény…

Főoldal » Középiskola » Matematika
808
2.
Egy forgáshenger alakú edény fenekének kerüle-
te 37,7 cm. Az edény magassága 18 cm, és 12 cm ma-gasságig viz van benne. Milyen magasan fog állni a vizszint, ha beletöltünk az edénybe még 4,5 dl vizet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`K = 2 * r * pi = 37.7`
`r = 37.7 // (2 * pi) ~~ 6`

`4.5 dl = 450 cm^3`

`V_"plusz víz" = r^2 * pi * m = 450`
`m = 450 // (6^2 * pi) ~~ 3.9788 cm`

`m_"jelenlegi víz" + m_"plusz víz" = 12 + 3.9788 = color(red)15.9788 cm`
0