Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Medence forgáshenger alakú….

Főoldal » Középiskola » Matematika
800
1.
Egy mobil kerti medence forgáshenger alakú. Az át-méröje 3 méter, a medencét 1,2 méter magasságig töltik fel vizzel.
a) Mennyi idöre lenne elegendö ennyi víz egy 4 tagú saládnak, amelynek havi átlagos vizfogyasztása
18 m'?
b) Mennyibe keril a kerti medence egyszeri feltölté-
se, ha az adott településen a vízdij és a szennyvíz-
dij együttes összege köbméterenként 620 forint?
(A csapból kiengedett vizért vizdijat és szennyvíz-
dijat is fizetünk.)
c) A medence bels felületét vizleperget réteggel
vonják be. Hány négyzetmétert vonnak be össze-
sen, ha a medence 160 cm magas?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
`V = r^2 * pi * m = 1.5^2 * pi * 1.2 ~~ 8.4823 m^3`

a)
`8.4823 // 18 ~~ color(red)0.4712 hónap ~~ color(red)14.3716 nap`

b)
`8.4823 * 620 ~~ color(red)5259.0260 Ft`

c) Picit homályos, hogy pontosan mit vonnak be:
    • A feladat szerint „belső felületét”, ez magába foglalja az alját is:
      `r^2 * pi + 2 * r * pi * m = 1.5^2 * pi + 2 * 1.5 * pi * 1.6 ~~ color(red)22.1482 m^2`
    • Logikusan a vízzel állandóan érintkező alján nincs értelme vízlepergető rétegnek, csak az oldalán:
      `2 * r * pi * m = 2 * 1.5 * pi * 1.6 ~~ color(red)15.0796 m^2`
0