Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1125
1. Egy fémipari kisvállalkozás acéltartályokat gyárt. A tartály folyadékkal megtölthető része egy forgáskúpból és egy rá illeszkedő forgáshengerből áll. A kúp és a henger alapkörének átmérője egyaránt 80 cm, a kúp magassága 110 cm, a henger magassága 120 cm.

a) Legfeljebb hány liter folyadék fér a tartályba?

b) Mekkora a kúp nyílásszöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`V=(pi*r^2*m_"henger"+(pi*r^2*m_"kúp")/3)/1.000=(pi*40^2*120+(pi*40^2*110)/3)/1.000=color(red)(787,49 \ "liter")`


b.)
`alpha/2=cos^-1 \ r/m=>cos^-1 \ 40/110=>alpha=color(red)(137,35°)`
Módosítva: 2 éve
0