Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Adottak az A= { 2; 3; 5 } és a B= { 1; 4 } és az U= { 2; 3; 4; 5; 6 } alaphalmaz. Írja fel az A és B komplementer halmazát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az U={ 1; 2; 3; 4; 5; 6 }
A komlementer ={1; 4; 6} tehát azon elemek amelyek nincsenek benne az A halmazban
B komlementer = {2, 3; 5; 6} tehát azon elemek amelyek nincsenek benne az B halmazban
0