Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika, hajót vontató motorcsónak

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
406
Egy 600 m-es folyó egyik partjáról szemközti oldalra motorcsónak vontat egy hajót, 20 perc alatt ér át ha víz sebessége egyenletes. Mennyi a hajó sebessége, és milyen irányba kell kormányozni a hajót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Kinematika, Mozgások
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Kevés adat, kell a folyó sebességes is.
0

idő t=20 perc=1200 s
folyó által megtett út 1200 s alatt: 1200*3=3600m, így a hajónak
gyök alatt(3600²+600²)=3649,6575 méter utat kell megtennie a motorcsónaknak 1200 s alatt, így a sebességes 3649,6575:1200=3,04138125 m/s.
tan(alfa) =3600m/600m. >alfa=80,5377°, így a folyó merőlegesével 80,5377°-os szögben kell elindulnia a motorcsónak.
0