Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi dolgozat

Főoldal » Középiskola » Fizika
355
Valaki segitene nekem, nem nagyon értem ezt a kettő kérdést. előre is köszönöm.
3. Egy test feléig merül 0,6 g/cm³ sűrűségű folyadékba. Hányad részéig merülne vízbe?
4. Egy 50 kg-os és egy 100 kg-os tömegű test helyezkedik el egymástól 5 m távolságra. Mekkora a közöttük kialakuló gravitációs erő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`3.)`

Mindkettő esetben egyensúlyban van a folyadék, így.

`SigmaF_1=0`

`SigmaF_2=0`

`SigmaF_1=SigmaF_2`

A rendszerben egy gravitációs erő és egy felhajtó erő hat a testre.

`F_(fel1)-mg=F_(fel2)-mg`

`mg`-vel lehet egyszerűsíteni

`F_(fel1)=F_(fel2)`

`rho_1*V_(be)*g=rho2*V_(be)*g`

`rho_1*V_(be)=rho_2*V_(be)`

`V_(be)=rho_1*V/2*1/(rho_2)`

`V_be=0,3V`

`4.)`

`F=gamma*(m_1*M_2)/(r^2)`

`F=1,334*10^(-8)N`


0