Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamat, sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
1. Hány év alatt nő 3-szorosára a bankba betett összeg, ha a kamat évi 4,75 % ?

2. Egy mértani sorozat második tagja 12. Ha a sorozat első tagjához 4-et, a másodikhoz 3-at, a harmadikhoz 1-et adunk, egy számtani sorozat egymás utáni tagjait kapjuk. Melyik a két sorozat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`3x=x*(1+0,0475)^n`

`3=1,0475^n`

`n=log_("1,0475")3`

`n=23,67 \ év`




2.)
Már megoldott feladat.

https://ehazi.hu/q/58524/matematika-egy-mertani-sorozat-masodik-tagja-12-ha-a-sorozat-elso-tagjahoz-4-et-a-masodikhoz-3-at-a-


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1