Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi dolgozat

Főoldal » Középiskola » Fizika
396
Valaki segítene részeletes leírással? Előre is köszönöm.
Egy 15 mázsa tömegű gépjármű megemeléséhez mekkora erőt kell kifejteni a 2 cm2 felületű működtető dugattyúra ha az emelő dugattyú felülete 150 cm2.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`(F_1)/(A_1)=(F_2)/(A_2)`

`F_2=(F_1*A_2)/(A_1)`

`F_1=m*g`

`F_2=(m*g*A_2)/(A_1)=200N`
0