Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írj fel azt a másodfokú egyenletet, amelynek a gyökei:

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
a, x₁=12; x₂=13
b, x₁=7 negyed x₂=-9
c, x₁=0; x₂=5 hatod
d, x₁=x₂=81
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a.)`

`(x-12)(x-13)=x^2-12x-13x-156=x^2-25x-156`

`x^2-25x-156=0`

`b.)`

`(x-7)(x+9)=x^2+9x-7x-63=x^2+2x-63`

`x^2+2x-63=0`

`c.)`

`x^2-5/6x=0`

`d.)`

`(x-81)(x-81)=x^2-162x+6561`

`x^2-162x+6561=0`


Módosítva: 2 éve
0