Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hányféleképpen?

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 számokat felírjuk egy-egy kis papírlapra, majd a 8db kis lapot beletesszük egy átlátszatlan dobozba. Hányféleképpen húzhatunk belőle ha...
a, 3 db kártyát egymás után, ha a kihúzott kártyát a húzás után visszatesszük?
b, 4 db kártyát egymás után, ha a kihúzott kártyákat nem tesszük vissza?
c, 2 db kártyát egymás után, ha a kihúzott kártyát nem tesszük vissza, és az egymás után húzott kártyákból 3-mal osztható kétjegyű számot alkothatunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a) 83=512
b) 8x7x6x5=1680
c) 8⋅7=56 és ugye 10 db (12, 15, 18, 24, 27, 42, 45, 48, 54, 81) 3-mal osztható szám van tehát, az összes lehetséges kihúzás száma: 56⋅10=560

Remélem segített! <3
0