Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek kerlek

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
A barna feladatbol az elso feladatok. Koszonom a segitseget elore is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Elnézést kérek a hibáért!
Módosítva: 2 éve
0

(Ez nem válasz hanem hozzászólás Akér válaszához.)

Rajzból jobb vagyok mint matematikából, de nekem nagyon nem jön ki a megoldásod:

`{:(1,2,3,4,5,6,7,8,9,color(green)10,11,12,13,14,15,color(green)16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,color(green)26),
(15,13.8,12.6,11.4,10.2,9,7.8,6.6,5.4,4.2,3,1.8,0.6,-0.6,-1.8,-3,-4.2,-5.4,-6.6,-7.8,-9,-10.2,-11.4,-12.6,-13.8,-15),
(15,28.8,41.4,52.8,63,72,79.8,86.4,91.8,color(red)96,99,100.8,101.4,100.8,99,color(red)96,91.8,86.4,79.8,72,63,52.8,41.4,28.8,15,color(red)0):}`

(Felső sor — a sorozat tagjainak sorszáma, középső sor — a sorozat tagjai, alsó sor — a sorozat tagjai összeadva az adott tagig.)

Alkalmazva a hozzászólásban megadott képletedet:
`S_n = (2 * a_1 + (n - 1) * d) * n // 2`

`S_10 = (2 * 15 + (10 - 1) * -1.2) * 10 // 2 = (30 + 9 * -1.2) * 5 = (30 - 10.8) * 5 = 19.2 * 5 = color(red)96`
`S_16 = (2 * 15 + (16 - 1) * -1.2) * 16 // 2 = (30 + 15 * -1.2) * 8 = (30 - 18) * 8 = 12 * 8 = color(red)96`
`S_26 = (2 * 15 + (26 - 1) * -1.2) * 26 // 2 = (30 + 25 * -1.2) * 13 = (30 - 30) * 13 = 0 * 13 = color(red)0`
Módosítva: 2 éve
1