Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek?

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
Az alábbi kapcsolásban U = 1,8 V, R_1 = 10 kΩ, R_2 = 20 kΩ. Mekkora az áramkörben folyó áram? Mekkora R_1 és R_2 ellenálláson eső feszültség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`I_e=U_e/R_e=U/(R_1+R_2)=("1,8" \ V)/(10 \ kOmega+20 \ kOmega)=color(red)(60 \ muA)`

`U_(R_1)=R_1*I_e=10 \ kOmega*60 \ muA=color(red)("0,6" \ V)`

`U_(R_2)=U_e-U_(R_1)="1,8" \ V-"0,6" \ V=color(red)("1,2" \ V)`
0