Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
363
Az alábbi kapcsolásban U_1 = 1 V, U_2 = 4 V, R = 3, 3 kΩ. Mekkora az áramkörben folyó áram?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A két feszültség forrás sorosan van kötve így a feszültség össze adódik. Csak egy rendezett Ohm törvényt kell alkalmazni. `I=U/R=(5 \ V)/(3.300 \ Omega)=color(red)(1,52 \ mA)`
1