Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek, nagyon sűrgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Az alábbi kapcsolásban U = 1,8 V, R_1 = 10 kΩ, R_2 = 20 kΩ. Mekkora az áramkörben folyó áram? Mekkora R_1 és R_2 ellenálláson eső feszültség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha soros kapcsolás, akkor Re=30 kOhm= 30000 Ohm
I=1,8 V/30000 Ohm = 0,00006 A = 0,06 mA
U1= R1*I= 10000 Ohm * 0,00006 A = 0,6 V
U2= R2*I = 20000 Ohm * 0,00006 A = 1,2 V, másképpen
U2 = U - U1 = 1,8 V - 0,6 V = 1,2 V.
0