Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Kúp térfogata és felszíne.
a=6cm
b=10cm
V=?
A=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha tényleg úgy van ahogy írod akkor a megoldás:


`m=sqrt(b^2-r^2)=sqrt(10^2-3^2)=color(red)("9,54" \ cm)`

`V=(r^2*pi*m)/3=(3^2*pi*"9,54")/3=color(red)("89,91" \ cm^3)`

`A=pi*r*(r+s)=pi*3*(3+10)=color(red)("122,52" \ cm^2)`
Módosítva: 2 éve
1