Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
A gúla térfogata és felszíne.
a=8cm
b=12cm
V=?
A=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Feltételezem, hogy négyoldalú gúláról van szó és a b jelöli az oldalélt ha már a feladat nem írja magától.

`m_a=sqrt(b^2-((a)/2)^2)=sqrt(12^2-(8/2)^2)="11,31" \ cm`

`m=sqrt(b^2-((sqrt2*a)/2)^2)=sqrt(12^2-((sqrt2*8)/2)^2)="10,58" \ cm`

`V=(a^2*m)/3=(8^2*"10,58")/3=color(red)("225,71" \ cm^3)`

`A=a^2+(n*m_a*a)/2=8^2+(4*"11,31"*8)/2=color(red)("244,96" \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0