Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek integrálás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
383
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

3
Az a kérdésem hogy 8 az eredmény és nem 15 ?
0

`int_(-5)^1 (x^2+3x) dx=[x^3/3+3*x^2/2+C]_(-5)^1=1^3/3+3*1^2/2-(-5)^3/3-3*5^2/2=`
`=1/3+3/2+125/3-75/2=(2+9+250-225)/6=36/6=6`. Tehát az első válasz a helyes.
Módosítva: 2 éve
-1

csatoltam képet ennek a 3 résznek kell a területét számolnod
0