Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Osszátok fel a 450-et a 2,3,5,8 számokkal egyenesen arányos részekre. Hogyan kell elvégezni? Köszi előre is a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Az első lépés az, hogy a feladatot egyenlet formájában írjuk fel, majd levezetjük, hogy megkapjuk az x értékét:

2x + 3x + 5x + 8x = 450
18x = 450 / :18
x = 25


Ezután behelyettesítjük az x helyére a kapott értéket:

2 • 25 + 3 • 25 + 5 • 25 + 8 • 25 = 450
50 + 75 + 125 + 200 = 450
450 = 450


Mivel az egyenlet mindkét oldala 450, ezzel le is ellenőriztük a megoldásunkat, tehát jól dolgoztunk!
0