Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felezőpont

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Számítsa ki a P(5; 3) és Q(1; 5) pontokkal megadott szakasz felezőpontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`F_x = \frac{P_x + Q_x}{2} = \frac{5 + 1}{2} = \frac{6}{2} = \color{red}3`
`F_y = \frac{P_y + Q_y}{2} = \frac{3 + 5}{2} = \frac{8}{2} = \color{red}4`
0