Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Veltorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Számítsa ki az a(-3; 5) és b(3; -1) vektorok összegét és különbségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összeg:
`S_x = A_x + B_x = -3 + 3 = \color{red}0`
`S_y = A_y + B_y = 5 + (-1) = \color{red}4`

Különbség:
`D_x = Ax - Bx = -3 - 3 = \color{red}0`
`D_y = Ay - By = 5 - (-1) = \color{red}6`
0