Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög oldalai

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Egy háromszög oldalai 6 cm, 7 cm és 10 cm hosszúak. Mekkora a legnagyobb szöge?
Számítsa ki a háromszög kerületét és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög legnagyobb szöge értelemszerűen a leghosszabb oldallal szemben található.

Koszinusztételt alkalmazva: `alpha=cos^-1 \ (10^2-(7^2+6^2))/(-2*7*6)=color(red)("100,29"°)`

`K=a+b+c=6+7+10=color(red)(23 \ cm)`

A területet meghatározhatjuk két oldal és az általuk közbezárt szög ismeretében.

`T=(a*b*sinalpha)/2=(6*7*sin"100,29"°)/2=color(red)("20,66" \ cm^2)`
0