Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszőgű haromsz.

Főoldal » Középiskola » Matematika
484
57. Egy derékszögű háromszög befogói 8 cm és 15 cm hosszúak. Számítsa ki a háromszög köré írt kör kerületét és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A derékszögű háromszög köré írható körének sugara egyenlő az átfogó hosszának felével.

A kör sugara: `r=(sqrt(a^2+b^2))/2=(sqrt(8^2+15^2))/2="8,5" \ cm`

A kör kerülete: `K=2*pi*r=2*pi*"8,5"=color(red)(53,41 \ cm)`

A kör területe: `T=r^2*pi="8,5"^2*pi=color(red)(226,98 \ cm^2)`
0