Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Adott az a(2; 3) és b(3; -1) vektor. Számítsa ki a két vektor abszolút értékét és összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`|veca|=sqrt(a_1^2+a_2^2)=sqrt(2^2+3^2)=color(red)(sqrt13 \ cm)`

`|vecb|=sqrt(b_1^2+b_2^2)=sqrt(3^2+(-1)^2)=color(red)(sqrt10 \ cm)`

`ula+ulb=(a_1+b_1;a_2+b_2)=(2+3;3+(-1))=color(red)((5;2))`
0