Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúpok

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Egy forgáskúp sugara 5 cm, magassága 10 cm. Mekkora a kúp alkotója és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alkotó: `s=sqrt(m^2+r^2)=sqrt(10^2+5^2)=color(red)("11,18" \ cm)`

Térfogat: `V=(pi*r^2*m)/3=(pi*5^2*10)/3=color(red)("261,8" \ cm^3)`
Módosítva: 2 éve
0