Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Adott két halmaz: A = x Z/ |x| < 5} és B = {x prímszám/ 0 < x < 10}. Határozza meg az A és
B halmazok metszetét és különbségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az A halmaz elemei: - 4, - 3, - 2, - 1, 0, 1, 2, 3, 4.
A B halmaz elemei: 2, 3, 5, 7.
A metszet B: {2;3}
A/B={-4;-3;-2;-1;0;1;4}
B/A={5;7}
0