Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Egy mértani sorozat második tagja 15, ötödik tagja 405. Mennyi a sorozat első tagja és a
kvóciense, ha minden tag pozitív?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`q=root(n-k)(a_n/a_k)=root(5-2)(405/15)=color(red)(3)`


`a_1=a_2/q=15/3=color(red)(5)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0