Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Ábrázolja a derékszögű koordinátarendszerben a (x – 3)2 + (y – 1)2 = 16 egyenletű kört!
Mekkora a kör kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör alapegyenletét ismerve könnyen meghatározhatjuk a kör sugarát és a kör középpontját.

`(x-u)^2+(y-v)^2=r^2`

A kör középpontjának koordinátái `(u;v)=>(3;2)` mivel a két szám negatívként szerepel a megadott kör egyenletében.

A kör sugara pedig `r=sqrt16=4 \ cm`

Így a kerülete: `K=2*r*pi=2*4*pi=color(red)("25,13" \ cm)`

Az ábrát a linken eléred: https://www.geogebra.org/calculator/ydgfsmj2


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0