Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái: A(-2; 3), B( 5; 1) és C(1; -4). Határozza meg a
háromszög súlypontját és kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`S((a_1+b_1+c_1)/3;(a_2+b_2+c_2)/3)=>((-2+5+1)/3;(3+1-4)/3)=>color(red)((4/3;0))`


`AB=sqrt((b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2)=sqrt((5-(-2))^2+(1-3)^2)approx"7,28" \ cm`


`AC=sqrt((c_1-a_1)^2+(c_2-a_2)^2)=sqrt((1-(-2))^2+(-4-3)^2)approx"7,62" \ cm`


`BC=sqrt((b_1-c_1)^2+(b_2-c_2)^2)=sqrt((5-1)^2+(1-(-4))^2)approx"6,4" \ cm`


`K=AB+AC+BC="7,28"+"7,62"+"6,4"=color(red)(21,3 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0