Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A csavar

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
egy csavar feje olyan szabályos hatszög, melyben a leghosszabb átlók 18mm hosszúak. számítsa ki a hatszög belső szögeit! mekkora a csavarfej területe és kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hatszög leghosszabb átlói az egymással szemben lévő csúcsok között húzott átlók melyek az oldalélek kétszeresei.

A hatszög oldalainak hossza: `a=d/2=18/2=9 \ mm`

A hatszög kerülete: `K=6*a=6*9=color(red)(54 \ mm)`

A hatszög területe: `T=(3*sqrt3*a^2)/2=(3*sqrt3*9^2)/2=color(red)("210,44" \ mm^2)`

Belső szögei: `alpha=((n-2)*180°)/n=((6-2)*180°)/6=color(red)(120°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0