Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
 x+4/4 =4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ránézve feladat kiírásra az a sejtésem, hogy elírás van benne.
Tudniilik `sqrt(x+4/4)=4` esetén így nem szokás leírni egy feladványt. Ebben az esetben a megoldás: `x+1=16`, azaz `x=15`.
Gondolom inkább `sqrt(frac{x+4}{4})=4` egyenlet megoldására gondolhatott a szerző.
Azaz `frac{x+4}{4}=16 <=> x+4=64 <=> x=60`. Middkét egyenlet ellenőrzését rád bíznám.
Megjegyzés: Ha törtes egyenletről van szó és mondjuk a számláló egynél több tagot tartalmaz, érdemes a zárójel használatára is gondolni. Valahogy így: `sqrt(frac{(x+4)}{4})=4` és ekkor egyértelműbbé is válik a feladat.
Módosítva: 2 éve
3