Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Remélem tudtok segíteni

Főoldal » Középiskola » Fizika
547
Kérlek próbáljatok segíteni, ezen a képen találhatóak a feladatok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
74.)

A gyorsítás végére a sebesség `v=at_1=0.5*60=30m/s`. A gyorsítás alatt megtett út: `s_1=a/2t_1^2=0.5/2*60^2=900m`. Ezután még 2 percig haladt az elért 30 m/s sebességgel, vagyis az így megtett út: `s_2=vt_2=30*120=3600m`.

A teljes út tehát: `s=s_1+s_2=4500m=4.5km`.

Az átlagsebesség a teljes út osztva a teljes idővel `4500/180=25m/s=90(km)/h`.

A grafikont mellékeltem.

-------------------------

75.)

A rugóban tárolt energia `E=1/2kx^2`, ahol `k` a rugóállandó és `x` a megnyúlás.

A jelenleg tárolt energia `E_1=1/2*800*0.08^2=2.56J`. Ha még 8 cm-rel megnyújtjuk, akkor `x=0.16m` lesz, az ehhez tartozó energia `E_2=1/2*800*0.16=10.24J`.

A különbözet az elvégzett munkából adódik, tehát `W=E_2-E_1=7.68J` munkát kell végezni.
0