Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
A mellékel ábrán egy ABCDA'B'C'D' kocka látható,
amelyben AD' = 3√2 cm. A kocka oldalfelszíne egyenlő:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, kocka
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
AD'=3 2 =a kocka egy oldallapjának az átlója=a· 2  Ebből következik, hogy a kocka éle a=3cm. Így a kocka egy oldallapjának a területe/felszíne 3·3=9cm².

A kocka felszíne 6·9=54cm²
0