Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
443
Két szám összege 76,különbsége 18.
Melyik az a két szám?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x + y = 76),
(x - y = 18):}`

`x - y = 18`
`x = 18 + y`

`x + y = 76`
`(18 + y) + y = 76`
`y * 2 = 76 - 18`
`y = 58 // 2 = color(red)29`

`x = 18 + y = 18 + 29 = color(red)47`

Ellenőrzés:
`x + y = 47 + 29 = 76`
`x - y = 47 - 29 = 18`
1