Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
Melyik az a szám,amelynek 3/4 része 5-tel nagyobb,mint az 1/3 része?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x * 3 / 4 = x * 1 / 3 + 5`
`((x * 3) * 3) / (4 * 3) = ((x * 1) * 4) / (3 * 4) + (5 * 12) / 12`
`(x * 9) / 12 = (x * 4) / 12 + 60 / 12`
`x * 9 = x * 4 + 60`
`x * 5 = 60`
`x = 60 / 5 = color(red)12`

Ellenőrzés:
`x * 3 / 4 = 12 * 3 / 4 = 9`
`x * 1 / 3 + 5 = 12 * 1 / 3 + 5 = 4 + 5 = 9`
1