Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
Egy zöldért raktárban kétszer annyi burgonyát tároltak,mint egy másikban.Miután az első raktárból 75 tonna burgonyát elszállítottak és a másikba 35 tonnányit hoztak,a burgonya mennyisége a két raktárban egyenlő lett.
Hány tonna burgonya volt eredetileg az egyes raktárakban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(e = m * 2),
(e - 75 = m + 35):}`

`e - 75 = m + 35`
`(m * 2) - 75 = m + 35`
`m = 35 + 75 = color(red)110`

`e = m * 2 = 110 * 2 = color(red)220`

Ellenőrzés:
`e - 75 = 220 - 75 = 145`
`m + 35 = 110 + 35 = 145`
0