Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Egy apának,az anyának és a lányuknak az életkora összesen 85 év.Az apa 5 évvel idősebb,a lány 25 évvel fiatalabb az anyánál.
Hány évesek külön-külön?
Elöre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(p + n + l = 85),
(p = n + 5),
(l = n - 25):}`

`p + n + l = 85`
`(n + 5) + n + (n - 25) = 85`
`n * 3 - 20 = 85`
`n * 3 = 105`
`n = 105 // 3 = color(red)35`

`p = n + 5 = 35 + 5 = color(red)40`

`l = n - 25 = 35 - 25 = color(red)10`

Ellenőrzés:
`p + n + l = 40 + 35 + 10 = 85`
1