Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paraméter érték másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Esetleg ebben a matek feladatban tudnátok segíteni ? Nagyon szépen megköszönném!

Add meg a "c" paraméter értékét,hogy a másodfokú egyenletnek ne legyen kondtans tagja!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom, hogy a kiinduló egyenlet nem hetedfokú, hanem másodfokú.
Rendezés után ezt kapjuk: `2x^2+2x=-7c+9 <=> 2x^2+2x+7c-9=0`. Ahhoz, hogy eltűnjön a konstans tagja az kell, hogy `7c-9=0 <=> c=9/7`. Ezután szorzattá alakítással nyerhetők a konstans nélküli másodfokú egyenlet gyökei, amelynek levezetését rád bízom.
Módosítva: 2 éve
1